Karikatyyri – taulu lahjaksi

Karikatyyri ei ole pilakuva, eikä sillä ole tarkoitus loukata tai naureskella kenellekään. Karikatyyrin tarkoitus on kyllä naurattaa, mutta positiivisessa mielessä. Se on ikään kuin muotokuva huutomerkillä. Eli siinä suurennetaan suurta ja pienennetään pientä. Eli karikatyyri on tavallaan liioittelun taidetta. Karikatyyrin italiankielinen nimitys on ” caricare”, lastata tai ladata. Se tarkoittaa karikatyryripiirtäjän tavoitetta ladata piirrokseen niin paljon merkitystä kuin mahdollista.

Sarjakuvataiteen myötä myös karikatyyri on noussut tunnetuksi ja nykyään näkee niitä lehtikuvituksissa ja jopa mainoksissa. Karikatyyritaulu on erilainen vaihtoehto myös 50- tai 60-vuotislahjaksi sekä eläkkeelle jäävälle, ylipäätään ihmiselle jolla on jo kaikkea.

Yksilöllisen taideteoksen teettäminen saattaa kuulostaa arvokkaalta ja turhan riskipitoiselta lahjaidealta, mutta voit saada sille myös tyytyväisyystakuun. Eli ellei luonnosvaiheessa kuva ala näyttämään hyvältä, ei tarvitse mitään maksaa. Homma perutaan, eikä siihen asti tehdystä työstä tarvitse maksaa. 

Katso lisää karikatyyri tauluista täältä >


Advertisements